Kasza manna z musem truskawkowym i prażonymi płatkami migdałów


Propozycja na pyszne i szybkie w przygotowaniu śniadanko 🙂 Kasza manna z musem ze świeżych truskawek i prażonymi płatkami migdałów. Jak dla mnie jest to idealne trio na dzień dobry!

Składniki:

  • 4 łyżki kaszy manny,
  • 1,5 szklanki wody/mleka krowiego/mleka roślinnego (w zależności od preferencji),
  • garść świeżych truskawek,
  • 1 łyżka płatków migdałów,
  • laska wanilii (opcjonalnie).

Sposób przygotowania

W garnuszku zagotowujemy wodę lub mleko i wsypujemy stopniowo kaszę ciągle mieszając. Gotujemy około 3 minuty do zgęstnienia. Można dodać odrobinę wanilii do smaku.

Truskawki blendujemy na mus, a płatki migdałów prażymy na suchej patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *