Snickers z kaszy jaglanej


Masz ochotę na coś słodkiego? Przedstawiam Ci absolutnie wyśmienity w każdym calu deser – JAGLANY SNICKERS! Nie zawiera ani grama cukru, a jego słodycz to efekt dodanego miodu i daktyli. Zapraszam do przepisu! 🙂

jaglany snickers

Składniki (2 porcje):
– kasza jaglana, 1 woreczek
– mleko migdałowe (może być inne), 1,5 szklanki
– miód, 2 łyżeczki
– gorzka czekolada min. 80% kakao, 1/2 tabliczki
– orzeszki ziemne, 30g
– suszone daktyle, 3 sztuki
– masło orzechowe, 3 łyżki

Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną zalać mlekiem, dodać miód i gotować na małym ogniu. Gdy kasza będzie ugotowana, poczekać chwilę aż wystygnie i zblendować na gładką masę. Daktyle zalać ciepłą wodą i poczekać aż zmiękną, następnie zblendować je z masłem orzechowym. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Deser układamy warstwowo:
– masa z kaszy jaglanej,
– masa daktylowo-orzechowa,
– ponownie masa z kaszy jaglanej,
– gorzka czekolada,
– orzeszki ziemne

Deser jest O B Ł Ę D N Y!!!

Życzę smacznego! :):):)

Buziaki,
Natalia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *