Jaglane pancakes z kiwi


jaglane pancakes

Zdrowa wersja pancakes – bez glutenu, bez laktozy!

Składniki:
– mąka jaglana, 2 szklanki
– mleko kokosowe, 1,5 szklanki
– jaja, 2 sztuki
– olej kokosowy, 2 łyżeczki
– kiwi, 2 sztuki
– jogurt naturalny bez laktozy, 1 opakowanie
– syrop klonowy, 2 łyżki
– cynamon, szczypta

Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać. Jajka roztrzepać i wymieszać z mlekiem kokosowym. Dodać olej kokosowy i całość połączyć z cynamonem. Placuszki smażyć z dwóch stron na suchej patelni teflonowej na średnim ogniu.
Gotowe placuszki przekładam pokrojonym kiwi i jogurtem naturalnym. Polewam syropem klonowym i gotowe! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *