Kolorowe, bezmięsne risotto


risotto

Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu WARZYWNE RISOTTO 🙂
Czas przygotowania: 15min

Składniki: (2 porcje)
– ryż basmati, 1 woreczek
– oliwa z oliwek, 1 łyżka
– suszone pomidory, 6 sztuk
– żółta papryka, 1 mała sztuka
– rukola, 1 garść
– czerwona cebula, 1/2 sztuki
– czosnek, 1 ząbek
– pestki dyni, 1 łyżka
– mozzarella, 1 kulka
– curry

Sposób przygotowania
Ryż gotuję według przepisu podanego na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnie wylewam oliwę. Cebulę, paprykę i suszone pomidory kroję w kostkę i podsmażam. Dodaję wyciśnięty przez praskę czosnek. Mozzarellę kroję w kosteczkę i dodaję do całości. Na sam koniec dołączam ugotowany ryż, doprawiam curry i mieszam. Danie podaję na świeżej rukoli i posypuję pestkami dyni.

SMACZNEGO! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *